Kröller-Müller

Bent u al wel eens in Het Kröller-Müller Museum geweest? U heeft er in ieder geval vast wel eens van gehoord. Het museum is wereldberoemd vanwege zijn omvangrijke collectie schilderijen van Vincent van Gogh; er hangt een schitterend overzicht van zijn oeuvre. Verder zijn in het museum indrukwekkende werken te bewonderen van George Seurat, Pablo Picasso, Fernand Leger, Piet Mondriaan en vele andere grote schilders. 

Bekijk ook de activiteitenagenda van Het Kröller-Müller Museum.

Geschiedenis

Het Kröller-Müller Museum is een museum voor moderne kunst en jaarlijks komen er ruim 250.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Het is vernoemd naar Helene Kröller-Müller, die, geadviseerd door kunstpedagoog H.P. Bremmer, een groot deel van de collectie bijeenbracht.

Helene Müller en Anton Kröller, ca. 1888  

Het museum is in opdracht van de Kröllers ontworpen door de Belgische architect Henry Van de Velde. Het is in 1938 geopend. Het gebouw is tegenwoordig eigendom van de Staat (Rijksgebouwendienst), die het in 1977 liet uitbreiden met onder meer expositiezalen, depots en een nieuwe entree, naar ontwerp van architect Wim Quist.

In 1961 liet de toenmalige directeur Bram Hammacher het museum uitbreiden met een beeldenpark. In 1963 volgde Rudi Oxenaar Hammacher op en in 1990 werd Evert van Straaten de directeur. Sinds 2011 is Lisette Pelsers directrice. 

Tentoonstellingen

Regelmatig zijn er in het museum tijdelijke tentoonstellingen te zien met werken uit de 20ste eeuw en hedendaagse kunst. Ook worden er overzichtstentoonstellingen georganiseerd. Deze zijn gewijd aan belangrijke kunstenaars, die werk tonen uit de eigen collectie. In de ruime zalen van de nieuwe vleugel van het museum zijn ook regelmatig presentaties te zien van de eigen collectie beeldhouwkunst. Het gaat om werken van Donald Judd, Alberto Giacometti, Sol LeWitt, Bruce Nauman en anderen. 

Beeldentuin

De Beeldentuin van het Kröller-Müller Museum is wereldberoemd. Een schitterende collectie sculptuur wordt op verrassende wijze tentoongesteld, omringd door de natuur. Diverse kunstenaars van het einde van de 19de eeuw tot heden zijn vertegenwoordigd: Auguste Rodin, Henry Moore, Barbara Hepworth, Richard Serra, Mario Merz, Jean Dubuffet en Claes Oldenburg.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.krollermuller.nl. Klik hier voor de entreeprijzen van het museum. 

Openingstijden

Het Kröller-Müller Museum is elke maandag gesloten, behalve op tweede Paasdag en tweede Pinksterdag.

Maandagen en 1 januari

gesloten

Dinsdag t/m zondag en feestdagen

10.00 - 17.00 uur

Beeldentuin

10.00 - 16.30 uur 

 

Reserveren Bed and Breakfast Arnhem

U kunt ons natuurlijk ook even bellen 06-44994017

Op de website van Bed and Breakfast Arnhem wordt gebruik gemaakt van de Reserveringsmodule van Bedandbreakfast.eu.
Met behulp van deze reserveringsmodule kan een gast een kamer reserveren bij Bed and Breakfast Arnhem.
De persoonsgegevens die via deze Reserveringsmodule worden gevraagd zijn: voornaam en achternaam, geslacht, adresgegevens, e-mail adres en telefoonnummer.
De persoonsgegevens worden gebruikt voor de volgende doeleinden: - het afhandelen en doorsturen van reserveringsaanvragen en boekingen; - het beantwoorden van vragen die gesteld zijn via bijvoorbeeld de website; - het versturen van een reviewverzoek. Voor meer informatie over de gegevensverwerking verwijzen wij u door naar de Privacyverklaring van Bedandbreakfast.eu.’’