Arnhem

Arnhem heeft een rijke en bewogen geschiedenis, die voor een deel terug te vinden is in een aantal monumentale gebouwen in de stad. Erg boeiend om te bezoeken zijn bijvoorbeeld het Maarten van Rossumhuis (ook wel Duivelshuis genoemd), de enig overgebleven stadspoort de Sabelspoort of het Presickhaeffs Huys, een middeleeuws woonhuis uit de eerste helft van de 15e eeuw. In het centrum van de stad torent boven alle drukte de Eusebiuskerk uit.
Oorlogsherinneringen

Arnhem heeft tijdens de oorlog woelige tijden gekend. De Rijnbrug stond centraal tijdens de Slag om Arnhem ('A Bridge Too Far'). Veel in Arnhem herinnert nog aan deze periode. Wie meer wil weten over de periode '40-'45, kan terecht bij het gelijknamige museum in Arnhem. Geïnteresseerden in het Nederlandse koloniale verleden (KNIL) moeten zeker een bezoek aan Museum Bronbeek in Arnhem brengen.

Kunst en cultuur

Kunst en cultuur zijn ruimschoots vertegenwoordigd. Zo biedt het Museum voor Moderne Kunst Arnhem niet alleen kunst, in de beeldentuin heeft de bezoeker bovendien een fraai uitzicht over de Rijn. Het Historisch Museum Arnhem in de Arnhemse binnenstad geeft een beeld van het ontstaan van Arnhem en de regio.
 


 Natuur

De natuurliefhebber komt in Arnhem parkenstad optimaal aan zijn trekken. Waar vind je een stad met de parken op vijf minuten loopafstand van het centrum? Ook een natuurgebied als Meinerswijk ( hartje stad) is eenvoudig te bereiken. Heel speciaal zijn de monumentale parken Sonsbeek en Zypendaal. In dit laatste park staat kasteel Zypendaal. Ga eens mee met een rondleiding! In de directe omgeving wisselen bossen, heide, rivieren, boomgaarden en zandverstuivingen elkaar af.

Een gezellig dagje erop uit

Arnhem is de vijfde winkelstad van Nederland en doet deze titel alle eer aan. Het is er gezellig winkelen, zowel in de grote winkelstraten als in de diverse sfeervolle steegjes. Het publiek wordt verrast door de leuke winkeltjes die er te vinden zijn.

Na de winkeltocht door Arnhem kan men heerlijk genieten van een hapje of een drankje op de Korenmarkt, de Rijnkade, het Jansplein, de Pauwstraat of elders in Arnhem.
Na een goed diner en een verkwikkende nachtrust kan toeristisch Arnhem de volgende dag verkend worden. Een wereldreis in gedachten? Dat kan op Arnhem's grondgebied. In Burgers' Zoo ligt het tropisch regenwoud naast de jungle, de woestijn en de oceaan. Wie meer geïnteresseerd is in een reis terug in de tijd doet er goed aan naar het Nederlands Openluchtmuseum te gaan, waar de bezoeker zich in het oude Holland waant. Een aparte belevenis! Het Nederlands Wijnmuseum en het Nederlands Watermuseum zijn zeker ook een bezoek waard. In Arnhem rijdt als enige stad van Nederland de trolleybus, die de passagiers naar al deze attracties en bezienswaardigheden brengt.

Uit in Arnhem

Het uitgaansleven in Arnhem is heel divers. Wie een avondje cultureel uit wil,
In deze laatgotische kruisbasiliek bevindt zich een unieke glazen lift, die tot een hoogte van maar liefst 73 meter stijgt. Op weg naar boven is bovendien het grootste carillon van Europa te zien. Het uitzicht boven is groots. Bij helder weer is de stad Nijmegen zelfs te zien.

kan kiezen voor de charme van een klein theater als het Posttheater of de allure van een cultuurtempel als de Stadsschouwburg. In deze laatste heeft het nationaal bekende balletgezelschap Introdans haar thuishaven. Ook nationale bekendheid geniet Het Gelders Orkest dat geregeld optreedt in concertgebouw Musis Sacrum. Wie liever een film gaat bekijken, 's avonds wil swingen of een café bezoeken, kan dat natuurlijk allemaal op de Korenmarkt, hèt bruisende uitgaanshart van Arnhem. Het allernieuwste op het gebied van uitgaan is het multifunktionele stadion Gelredome; de thuishaven van Arnhems voetbalclub Vitesse, waar tevens allerlei grootschalige evenementen worden georganiseerd.

Bron: vvv arnhem
Voor de overnachting Bed and breakfast Arnhem
06-44994017